Kecmanović spasavao meč lopte, ali izgubio od Šanga u prvom kolu mastersa u Majamiju

Kineski teniser, koji je za turnir u Majamiju dobio specijalnu pozivnicu, savladao je Miomira Kecmanovića nakon uzbudljivih dva sata i 48 minuta tenisa u tri seta.

Srbin je već u prvom gemu spasavao brejk-lopte, morao je isto da uradi i u petom, ali je Kinez konačno u maratonskom sedmom gemu iskoristio devetu šansu, oduzeo servis Kecmanoviću i poveo sa 4:3.

Kecmanović je odmah uzvratio istom merom, iskoritivši prvu brejk loptu do koje je došao, pa je prvi set morao da bude rešen u taj-brejku u kojem je Kecmanović imao dva mini brejka prednosti i vođstvo od 3:0, ali je na kraju Šang bio taj koji je poveo sa 1:0.

Nije to pokolebalo Kecmanovića, uzeo je brejk čim je počeo drugi set, ali je dozvolio Kinezu da ubrzo uradi isto i poravna rezultat na 1:1. Ipak, još jednom je srpski teniser u sedmom gemu napao Šangom servis, brejknuo ga i priveo set kraju.

U odlučujućem delu meča Kinez je bio taj koji je napravio brejk već u prvom gemu, čuvao je prednost sve do rezultata 4:3, kada mu je Kecmanović bez izgubljenog poena oduzeo servis. Morao je Srbin u desetom gemu da spasi i dve meč lopte i uvede još jedan set u taj-brejk.

Šang je poveo sa 5:2, Kecmanović ke izjednačio, ali je Kinez odgovorio sa dva vezana poena vredna pobede i plasmana u drugo kolo mastersa u Majamiju.

Rival Kinezu u drugom kolu biće Španac Alehandro Davidovič-Fokina, koji je na startu turnira bio slobodan.

(RTS)