Kako su italijanski mediji videli pobedu Đokovića nad Beretinijem

San koji nije mogao ni da nasluti da može da se ostvari ali koji dvadesetpetogodišnji Italijan nastavlja da sanja. Publika i komentatori su mu oprostili poraz rekavši da ne može da se zaboravi protiv koga je igrao jer ipak je Novak broj jedan u svetu.

 

Italijanski komentatori su rekli i da je publika uvek protiv Đokovića ili da je možda elegantnije reći da su uvek na strani onog ko igra protiv njega, ali da ono što čini neverovatnim Noleta jeste ta njegova mentalna snaga kojom prevazilazi neskrivenu antipatiju publike.

Šta više, komentarisali su, njega to kao da čini još jačim. Ti isti komentari mogli su se pročitati na društvenim mrežama gde su pisali ”Pogledajte Đokovića, on je sve jači što je publika sve više na strani protivnika".

Mediji su i pre nekoliko dana preneli Noletove reči da je 90 odsto publike skoro uvek protiv njega tako da je on praktično sam na terenu i stadionu. ”Dakle ne igram samo protiv protivnika već i protiv publike koja me stalno provocira", izjavio je Novak.

Jedan italijanski dnevni list je napisao tekst pod naslovom: ”Vimbldon – Đoković je nepobediv, Beretini se klanja najjačem od svih”, u kome za Đokovića kažu da je pokazao svu svoju klasu, energiju i mentalnu snagu osvojivši 20. titulu na grend slemovima, šestu na travi All England Club-a u Londonu.

Nakon što je bacio majicu i patike publici, Nole je poklonio reket devojčici baš kako je to učinio i na Rolan Garosu dečaku koji ga je svo vreme bodrio.

Italijanski komentatori su izjavili da Đoković ovako može da igra bar još dve godine i da možemo svašta da očekujemo od ovog ”čoveka sa druge planete".

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар