I češka teniserka Voracova u problemu kao Đoković

Renatu Voracovu, koja je već igrala na pripremnom turniru u Melburnu, australijske granične snaga su privele i smestile je u hotel Park u Karltonu gde se već nalazi Novak Đoković u izolaciji.

Veruje se da je Voračova ušla u Australiju prošlog meseca uz izuzeće od vakcine koje je odobrila teniska asocijacija Australije jer je nedavno obolela i oporavila se od kovida, ali su joj viza i odobrenje sada osporeni.

Iskusna, 38-ogodišlja teniserka, Voracova je osvojila 11 VTA titula u dublu u svojoj karijeri i do sadašnji najbolji plasman na listi je 29. mesto na svetu u 2017. godini.

Njen najbolji rezultat na grend slemu bio je polufinale Vimbldona 2017, ali nikada nije prošla drugo kolo u Melburn Parku.

Medijska kampanja o Australijan openu bazirana na obaveznoj vakcinaciji, Đokoviću i njegovom odbijanju da govori o svom zdravstvenom stanju dominirala je teniskim svetom poslednjih nekoliko meseci i ulazi u finalnu fazu.

Čini se, ipak, da se preteralo jer se i u tamošnjim medijima i na društvenim mrežama sve češće pojavljuju komentari da je ovakvo ponašanje organizatora turnira, saveznih vlasti i političara „neprimereno i šokantno loše".

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике