Halep: Razočarana sam, ITF je tri puta odložila moje saslušanje

Simona Halep je u oktobru prošle godine suspendovana, pošto je bila pozitivna na zabranjenu supstancu koja stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

Simona Halep se oglasila na društvenim mrežama i objavila da je razočarana što je njeno saslušanje ponovo odloženo.

„Čekam da mi sude od oktobra. U decembru sam konačno uspela, zahvaljujući stručnjacima, da pokažem da je deo suplemenata koje sam uzimala bio kontaminiran, zbog čega je test bio pozitivan. Tražila sam, kako propisuju antidoping pravila, brzo saslušanje, to je moje pravo, to piše u pravilima. ITF (ITIA) je tri puta odložila moje saslušanje, uskraćujući mi pravo da mi sudi Nezavisni sud i nedozvoljavajući mi da učestvujem na bilo kom turniru osam meseci“, navela je rumunska teniserka.

Ona je propustila veliki broj turnira, a između ostalih i prvi grend slem sezone Australijan open. Ona neće igrati na Rolan Garosu i Vimbldonu.

„Da ne pominjem da ću izgubiti sve bodove i renking na VTA listi. Ne samo da ubijaju moju reputaciju, već i mene kao profesionalnog igrača, a o posledicama na moje mentalno zdravlje ni ne govorim. Ovo nepoštovanje pravila u vezi sa brzim saslušanjem na koje imam pravo je toliko nepoštovanje prema meni, da nemam reči…“, istakla je Simona Halep.

Halep (31) je u karijeri osvojila 24 trofeja, a od toga dva grend slem trofeja. Ona je trenutno 34. teniserka sveta, a na prvom mestu VTA liste provela je 64 nedelje.

(RTS)