Fonjini nadigrao Kecmanovića u Rimu

Iako je Miomir Kecmanović u meč ušao kao favorit jer je daleko bolje plasiran na 37. mestu svetske liste, Fonjini koji je na 130. mestu došao je do druge pobede u njihovim međusobnim duelima.

Miomir Kecmanović nije baš najbolje ušao u meč i već na prvom servis gemu je dozvolio brejk Fonjiniju ali u nastavku uspeva da održi ravnopravan duel sve do završnice seta kada Italijan osvaja novu brejk šansu koju pretvata u osvajanje vođstva sa 1:0 u setovima.

U drugom setu Kecmanović je uspeo da pruži ravnopravan otpor iako je Fonjinu uspeo da osvoji čak tri brejk šanse tokom tri servis gema srpskog tenisera, ali je Miomir uspeo da se odbrani, pa je drugi set ušao u neizvesnu završnicu koja je razrešena u taj brejku.

Oba tenisera dobro počinju nadmetanje u taj brejku osvajanjem mini brejkova. Prvi je napravio Kecmanović ali Fonjini obmah uzvraća ribrejkom, a potom se nastavlja ravnopravan duel. Do nove prednosti prvi dolazi Fonjini na trećem servisu Kecmanovića i imao je čak tri meč lopte na 6:3, ali je srpski teniser uspeo da ih otkloni i novim mini brejkom dođe i do izjednačenja na 6:6.

Ipak u finišu veću koncentraciju je imao Fonjini i uspeva novim mini brejkom da osvoji odlučujući deo meša sa 8:6 ua osvajanje drugog seta, pobedu u meču i plasman u treće kolo.

(RTS)