Federer nije za suspenziju Kirjosa, Toni Nadal kaže da je loš za tenis

Momak iz Kanbere je tokom drugog kola sa Kasperom Rudom dobio nekoliko kazni, a krajnja je bila udaljavanje sa terena, što je on učinio posle razgovora sa supervizorom.

Prethodno se svađao sa navijačima, bacao flašice, a u jednom trenutku je ubacio i stolicu na teren.

Zvaničnici ATP-a su u saopštenju naveli da on nije sam napustio teren, već je prethodno diskvalifikovan, pa će biti kažnjen sa 20.000 evra zbog nesportskog ponašanja, biće mu oduzeto zarađenih 45 bodova, 33.635 evra turnirske nagrade, a moraće i da plati troškove smeštaja.

Vrlo brzo su usledile reakcije na ovaj incident – Rud je kazao da bi Kirjos trebalo da bude suspendovan najmanje šest meseci, veliki deo teniske javnosti deli njegovo mišljenje, ali ne i Rodžer Federer koji smatra da je Australijanac već dovoljno kažnjen.

"Ne mislim da bi trebalo da bude suspendovan jer je otišao sa terena. Šta je uradio? Povredio je stolicu? Ne znam, to nije dovoljno za mene. Ne znam da li je na uslovnoj kazni zbog situacije iz Šangaja ili ne. Ako je to slučaj, onda bi možda trebalo to proveriti", kazao je Federer.

Novak Đoković i Rafael Nadal se nisu oglašavali, ali jeste Toni Nadal, stric i nekadašnji trener proslavljenog španskog igrača.

"Video sam šta se desilo i zaista je bolno. Kirjos je ušao u dinamiku koja mu škodi, fali mu neka daska u glavu jer ovo nije normalno ponašanje za jednog tenisera. U ovom trenutku je on izuzetno loš za tenis", istakao je Toni.

Čovek koji je sada zadužen za akademiju na Maljorki je među onima koji se zalažu za suspenziju.

"Ono što bi ATP trebalo da uradi jeste da Kirjosu ne daje publicitet, da sve što se desilo učini manje vidljivim, ali, naravno, on privlači pažnju. Da je pokazao drugačiji stav, iskoristio bi svoj potencijal, ali mislim da mu je teško da se izbori sa pritiskom i time koliko je teško takmičenje u tenisu. Ne čini ništa dobro tenisu i zbog toga zaslužuje suspenziju", tvrdi Nadal.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike