Ef-Bi-Aj na mastersu u Indijan Velsu

Čelnici ATP-ja i VTA, vodećih teniskih tela, odlučili su se na ovakav potez usled učestalog vređanja tenisera i teniserki putem društvenih mreža.

Članove "belog sporta" često vređaju navijači, uglavnom nezadovoljni kladioničari, tako što im šalju preteće i neprijatne poruke privatno, ali i javno putem društvenih mreža kao što su Tviter i Instagram.

"Dragi igrači i članovi timova, želeli bismo da vas informišemo da će Ef-Bi-Aj biti prisutan na ovogodišnjem izdanju turnira u Indijan Velsu kako bi nadgledao i reagovao na zlostavljanje i pretnje na društvenim mrežama prema igračima", navodi se u saopštenju turnira.

Iako ATP i VTA s pravom žele da stanu na put pretnjama igračima njihovog sporta, metoda uvođenja istražnog biroa u ovu priču nije se svidela samim navijačima.

"Pod jedan: Šta oni mogu uopšte da urade? Pod dva: Slabije rangirani igrače verovatno i više vređaju. Pod tri: Ti slabiji igrači ne mogu da priušte menadžere društvenih mreža, tako da je pomoć njima potrebnija", mišljenje je jednog ljubitelja tenisa na Tviteru.

Mnogima je, takođe, ostalo nejasno šta će tačno dolazak samih agenata Ef-Bi-Aja uraditi kako bi se poboljšala borba protiv onih koji uznemiravaju igrače, s obzirom da se Indijan Vels igra u Kaliforniji, a društvene mreže se koriste u čitavom svetu.

Indijan Vels se održava od 4. do 17. oktobra, a na turniru neće biti petostrukog šampiona Novaka Đokovića.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар