”Dobro je što počinje Masters u Rimu, da se ponovo priča o Novakovoj igri”

Bubanj je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a rekao da je odlično što Rim dolazi vrlo brzo nakon Otvorenog prvenstva Amerike.

”Bitno je da se Novak što pre vrati na teren i da se izbegne neki period u kojem se samo priča o tom događaju na Ju-Es openu, i da počne da se priča o njegovim rezultatima i igrama. Dolazak Rima i forma u kojoj on dolazi, bez obzira što je to prelaz sa betona na šljaku je odlična prilika da se on vrati u fokus kao teniser a ne kao neko ko je napravio neku grešku”, smatra Bubanj.

Đoković i njegov veliki rival Nadal će igrati u Rimu počev od srede, na mestu gde su ukupno osvojili 13 trofeja a međusobno igrali na ”Foro Italiku” čak osam puta, a Bubanj veruje da bi bilo korisno da se ponovo sastanu, verovatno u finalu.

”Rim je turnir na kojem Đoković mora da igra dobro i koji će mu poslužiti kao priprema za Rolan Garos, gde će on ići sa željom da nadokandi propušteno na Ju-Es Openu”, kaže Bubanj.

Komentarišući uspeh Dominika Tima na nedavno završenom grend-slemu u Njujorku, srpski teniski trener se dotakao i teme ”smena generacija”.

”Tim ima radnu etiku i on je predvodnik te mlađe generacije. Svavako da on može i da će u jednom trenutku sigurno biti prvi igrač na svetu, ali da će to biti skoro – sumnjam. Tako da treba da sačekamo sa tom smenom u teniskom vrhu”.

Bubanj je iskoristio priliku i da pohvali Miomira Kecmanovića nakon osvajanja titule na ATP turniru u Kicbilu.

”Slično kao i Tim, i Miomir ima tu radnu etiku i mislim da ima dobru šansu da idođe do Top 20. Imamo tu i Lajovića, kao i Krajinovića koju uvek može da iznenadi”, veruje Goran Bubanj. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar