Đoković: Uživam u rivalstvima sa mladim teniserima, imamo jako lep odnos

Đoković se na konferenciji za medije osvrnuo na nedavnu izjavu Danila Medvedeva, koji se prisetio događaja iz 2017. godine. Đoković i Medvedev su tada zajedno iz Monte Karla stigli su Niš gde su Srbija i Rusija igrale u Dejvis kupu.

„Zahvaljujem se Danilu na lepim rečima. Prijatno me je iznenadio. On jeste tu priču već ispričao, ali jako cenim način na koji ju je ispričao. Hvala mu što je tako preneo ljudima. Ja takođe imam najlepše mišljenje o njemu kao osobi, kolegi, ali i kao jednom od mojih najvećih rivala u poslednjih pet godina. Znam da je momak sa pravim vrednostima. U pravu je kada kaže da velika većina igrača sa njim ima dobar odnos. Ja vidim to u svlačionici, njegov tim i on trude se da imaju dobru komunikaciju sa svima“, rekao je Đoković na konferenciji za srpske medije.

On je ponovio da su njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal.

„Ne kajem se što nisam završio karijeru sa Federerom, ili da uradim to sa Nadalom. Oni jesu moji najveći rivali koje sam ikada imao. Pogotovo Nadal, to sam već rekao i to se nikada neće promeniti. Ta količina energije utrošena na naše rivalstvo svih ovih godina i to koliko smo puta igrali jedan protiv drugog… Nemoguće je da bilo šta drugo to nadvlada“, naveo je najbolji teniser sveta.

Đoković je potom govorio o rivalstvu sa mladim teniserima.

„Nemoguće je da odigram 60 mečeva sa Karlosom Alkarazom. To neće biti moguće, jer on će pre mene završiti karijeru. Šalim se, uživam u rivalstvima sa svim tim momcima i imamo jako lep odnos. Alkaraz, Medvedev, (Janik) Siner, svi koji su tu u vrhu, (Aleksandar) Zverev, (Stefanos) Cicipas… Lepo se slažem sa svima. Ako bih poredio odnos koji sam imao sa Federerom i Nadalom, sa odnosom sada sa mlađim kolegama, ovo je mnogo bolje. Lepši je odnos, uživam u tome. Otvoreniji je odnos, komunikativniji su. Ne znam, lepše se slažem s njima“, zaključio je Đoković.

Đoković će u utorak oko 4.30 po našem vremenu u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica.

(RTS)


Ostavite komentar