Đoković: Siner je zaslužio pobedu, nisam bio dovoljno agresivan

Đoković je poražen od Sinera 7:5, 6:7, 7:6 u drugom kolu Zelene grupe na Završnom turniru sezone u Torinu.

„Siner je zaslužio da pobedi, u važnim trenucima nisam bio dovoljno agresivan, nisam bio dovoljno odlučan. Dao sam mu priliku da preuzme kontrolu nad poenima. Na 5:5 u trećem setu, 15-30, drugi servis, bila je razmena i trebalo je da napadnem, a nisam, a on jeste. Treba mu čestitati. Odigrao je fantastičan meč. To sam mu rekao na mreži. U najvažnijim momentima odigrao je najbolje i apsolutno je zasluženo pobedio“, rekao je Đoković na konferenciji za medije, prenosi zvanični sajt ATP-a.

Siner je u karijeri prvi put savladao Đokovića, a dvojica tenisera su do sada četiri puta odmeravali snage.

Đoković je istakao da je morao da bude odlučniji prilikom napada.

„Neki put pobediš, neki izgubiš. Tokom većeg dela karijere sam pobeđivao ovakve mečeve. Neke sam izgubio, kao ovaj. Ne mislim da sam mnogo grešaka napravi u igri. On je bio odlučniji i hrabriji u ključnim trenucima. Imao je nekoliko neverovatnih poena, odigrao je tačno potrebne udarce“, dodao je srpski teniser.

Siner je imao veliku podršku navijača sa tribina, budući da se turnir igra u njegovoj rodnoj Italiji.

„On je jedini Italijan na turniru, za njega je ogromno uzbuđenje da igra pred svojom publikom. Siner je u odličnoj formi. Normalno je da je publika želela da on pobedi“, dodao je Đoković.

Srpski teniser je naveo da je postalo normalno da svi mladi teniseri imaju veliku motivaciju da ga pobede.

„Normalno je da izgubim neke od ovakvih mečeva. Zadovoljan sam borbom, borbenim duhom. Uspeo sam da se vratim iz seta zaostatka, da napravim brejk u trećem. Igrao sam u zaista izazovnim i teškim uslovima na terenu. Ponosan sam na borbu koju sam pružio. To jednostavno nije bilo dovoljno za pobedu“, rekao je najbolji teniser sveta.

Đoković će u trećem kolu Zelene grupe igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača koji je zamenio Stefanosa Cicipasa koji se zbog povrede povukao sa turnira.

Zelena grupa: 

1. Janik Siner 2
2. Novak Đoković 1
3. Holger Rune 1
4. Hubert Hurkač 0 – nije odigrao nijedan meč
5. Stfanos Cicipas – završio turnir

(RTS)


Ostavite komentar