Đoković saopštio igračima da će masters u Madridu biti otkazan

Ovakva odluka doneta je zbog pandemije koronavirusa, kao i odluka koje se tiču putovanja i karantina pre i posle turnira.

Španski list ističe da su ATP i VTA postigli dogovor sa španskom vladom, tako da teniseri iz Njujorka, gde će biti održani turniri Sinsinati open i Ju-Es open, neće morati u karantin prilikom leta iz SAD u Evropu.

Međutim, to nije mnogo promenilo bezbednosnu situaciju, pa Marka navodi da se Đoković obratio kolegama u zajedničkom četu na "Votsapu", u kojem se nalazi 100 najboljih tenisera, i saopštio im da će takmičenje u Madridu biti otkazano.

Đoković je jasno poručio i upozorio igrače da ne mogu da odu na Ju-Es open, a da bez ikakve provere odigraju turneju na šljaci, tokom koje se očekuju još turniru u Rimu i Rolan Garosu. Otkazivanje Madrida direktno bi uticalo na turnir u Rimu, pošto italijanska vlada nije dala "amin" da karantin nije potreban.

Svetski broj jedan nada se da će rešenje biti pronađeno u naredn 24 sata, jer bi teniseri trebalo da već sledeće nedelje odlete u Njujork.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar