Đoković rutinski do pobede protiv Nišioke i plasmana u drugo kolo

Novak je uspe da slomi otpor upornog Japanca i uspešno započne odbranu titule na Rolan Garosu. Protivnik je pružio kakav-takav otpor u prvom setu. Potom je naš teniser pojačao i Nišioka nije imao rešenja njegovu igru. Tek na momente je uspeo da parira, ali to nije bilo dovoljno da ozbiljnije zapreti. Na kraju ubedljiva pobeda našeg tenisera i plasman u narednu fazu takmičenja.

Na startu meča Novak je imao problema sa prvim servis, Japanac je to koristio i konstantno pretio. Propustio je Nišioka u prvom setu četiri brek prilike. Đoković je u šestom gemu uspeo da iskoristi svoju šansu i oduzme servis protivniku.

Potom je u osmom gemu nije iskoristio set loptu na servis protivnika, da bi na svoj servis bio siguran i osvojio prvi set.

U drugom setu Novak je bio silovit. Nije dozvolio protivniku da osvoji nijedan svoj servis. Jedini gem koji je Japanac osvojio bio je na sevis Novaka pri vođstvu našeg tenisera od 5:0. Potom je Đoković još jednom oduzeo servis Nišioki za 6:1 u drugom setu.

Treći set doneo je "odrađivanje" posla za našeg tenisra. Već u drugom gemu oduzeo je servis protivniku. Japanac se nije predavao pokušao je da uzvrati, ali nije uspeo da iskoristi svoju brejk priliku.

Novim brejkom Đoković je stigao do velikih 4:0. Naš teniser je želeo što pre da napusti teren i uspeo je. Vezuje još dva gema, jedan brejk, i stavlja tačku na ovaj set i meč – 6:0.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike