Đoković protiv Hačanova za polufinale Rolan Garosa

Treći teniser sveta Novak Đoković započeo je ciklus borbe za 23. grend slem titulu u karijeri, a na tom putu do ispisivanja nove strane istorijskog rezultata očekuje ga 11. teniser sveta Karen Hačanov.

Đoković i Hačanov do sada su odigrali devet međusobnih duela, a srpski teniser je osam puta trijumfovao. Ruski igrač je prvi i poslednji put do sada pobedio 2018. godine na mastersu u Parizu.

Srpski teniser je do četvrtfinala stigao veoma efikasno, bez izgubljnog seta, a uz to podizao je formu i tempo igre iz meča u meč, dok je Hačanov samo jedan duel dobio u tri seta i to u drugom kolu protiv moldavskog tenisera Albota.

Hačanov je u karijeri osvojio tri titule na ATP turu, trijumfovao je na mastersu u Parizu, kao i na turnirima u Moskvi i Marseju, najbolji plasman ostvario je jula 2019. godine kada je bio osmoplasirani teniser sveta.

Zanimljivo je da je ruski teniser prekinuo niz od 23 uzastopna poraza protiv najboljih 10 na ATP listi pobedom nad Cicipasom u četvrtoj rundi turnira u Majamiju ove godine.

Hačanov je osvoji i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Stil igre koji praktikuje Hačanov dosta zavisi od njegovog prvog servisa prilikom koga je veoma uspešan na Rolan Garosu što se najbolje ogleda u uporednoj analizi sa Novakom.

Ruski teniser je osvojio 38 poena iz as udarca, a upisao je 180 vinera i čak 204 poena prilikom prvog servisa, dok je statistika kod srpskog tenisera nešto slabija, Đoković je do sada ima 20 as poena, 131 viner i 172 poena na prvom servisu.

Nema sumnje da Novaka očekuje velika borba protiv Hačanova na Rolan Garosa, budući da je ruskom teniseru četvrtfinale u Parizu najveće dostignuće na Otvorenom prvenstvu Francuske, te će sigurno uložiti maksimum napora kako bi savladao trećeg tenisera sveta.

Ukoliko Novak trijumfuje nadmašiće rezultat od prethodne godine kada je upravo u četvrtfinalu doživeo poraz od Rafaela Nadala.

Program na „Šatrijeu“ počinje u 11 časova, a počinje duelom između Karoline Muhove i Anastasije Pavljučenko, posle kojih sledi meč Eline Svitoline i Arine Sabalenke.

Kada se završe dva meča u ženskoj konkurenciji, na teren će Đoković i Hačanov. Tekstualni prenos možete pratiti na našem portalu.

(RTS)


Ostavite komentar