Đoković preko Fučoviča do polufinala Vimbldona

Novak je krenu silovito, potom je došlo do pada u igri našeg tenisera. Međutim, protivnik to nije iskoristio. Iako je pružio veliki otpor Mađar nije imao snage da ozbiljnije zapreti. Na kraju sigurna pobeda Đokovića i plasman u polufinale.

Đoković je krenuo snažno bio na pragu da sa nulom reši set u svoju korist. Međutim, Mađar je uspeo da vrati jedan brejk i osvoji dva svoja servisa, ipak nije imao snage za preokret i naš as dobija prvi servis sa 6:3.

Najveća borba viđena je u drugom setu. Oba tenisera su konstantno pritiskala protivnikov servis. U prvom gemu Novak je propustio četiri brejk prilike. Potom je viđeno dosta gemova na razliku, ali nije bilo brejk prilika sve do devetog gema kada naš teniser oduzima servis protivniku. U narednom gemu Novak na svoj servis stavlja tačku na drugi set – 6:4.

Treći set Novka je počeo brejkom, što je donekle kanalisalo tok seta. Fučovič je pokušao da se vrati, ali je propustio svoju šansu u četvrtom gemu. Još nekoliko gemova na razliku, ali nije bilo brejkova. Đoković privodi set i meč kraju za konačnih 6.4 u trećem setu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар