Đoković pred Rolan Garos: Biću zadovoljan samo titulom

Đoković brani titulu u Parizu, pošto je prošle sezone u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 7:6 (7:1), 6:3, 7:5.

Najbolji srpski teniser u prvom kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa u utorak igra protiv Francuza Pjera-Uga Erbera.

„Znam za šta sam sposoban, posebno na grend slemovima. Obično igram najbolji tenis na Grend slemovima. U većem delu karijere sam to radio, to je cilj. Već neko vreme pričam da na šljaci želim da budem najbolji u Parizu. Prošla godina bila je odlična, posebno na Rolan Garosu. Nadam se da ću imati sjajan turnir“, rekao je Đoković na konferenciji za medije u Parizu.

Đoković nije osvojio nijedan turnir ove sezone.

„Zato imam pristup koji je fokusiran na stvarima dan po dan, kako bih došao što dalje na turniru. Uvek sam se radovao sledećem izazovu i onome što je potrebno da bih bio bolji nego nedelju dana pre toga. Tako razmišljam oduvek, neće stati dok ne prestanem da se bavim tenisom. To je jedini način na koji znam kako da se ponašam kao teniser i da se takmičim na najvišem nivou. Znam svoje kvalitete, znam za šta sam sposoban i ako se budem osećao na pravi način fizički, mentalno, na meču, ponekad je potrebno malo sreće. Sve to zajedno donosi titulu na Grend slemu, osetio sam to 24 puta u karijeri do sada“, dodao je najbolji teniser sveta.

Đoković je potom govorio o svojim očekivanjima na predstojećem Rolan Garosu.

„Teško je da pričam kakva su očekivanja. Malo me je sramota da kažem šta su moja očekivanja. Sve osim titule za mene nije zadovoljavajuće, tako je oduvek bilo. Zvučaće arogantno, ali imam karijeru koja tome govori u prilog. Kada igram na najvišem nivou i sada, to je glavni razlog što želim da nastavim da pišem istoriju, da osvajam titule. Pariz je jedna od tih titula, zato su moje želje i ciljevi uvek isti. Sada moram da snizim očekivanja. Kada to kažem, mislim na to da ne razmišljam o turniru previše, da ne idem daleko, nego da idem meč po meč“, naveo je srpski teniser.

 

On je ponovio da želi da osvaja titule, posebno na grend slem turnirima.

„Turniri koje sam igrao uoči Pariza bili su u svrsi pripreme za Rolan Garos i Olimpijske igre. U tom kontekstu se to ne menja. Očekivanja, scenarije, predviđanja, moram da spustim. Većina nas razmišlja unapred, na to sam mislio kada sam mislio da su očekivanja niža. Usresređujem se samo na naredni dan, trening ili meč… Nivo igre nije još na tom zadovoljavajućem nivou po kom sam prepoznatljiv. Radiću da održim kontinuitet igre i osećaja na terenu i van terena. Da izgradim tvrđavu koja će mi doneti pobedu“, naveo je Đoković.

(RTS)