Đoković nakon poraza u Rimu: Moraću da obavim lekarske preglede i vidim šta se događa

Novak Đoković je izgubio je od Čileanca Alehandra Tabila sa 2:0 u setovima (6:2, 6:3) u trećem kolu mastersa u Rimu, a na terenu je izgledao neprepoznatljivo odsutno i bezvoljno, bez emocije i energije.

Na konferenciji za medije nakon meča novinare je zanimalo da li je na lošu igru srpskog tenisera uticao incident koji se dogodio u petak, kada ga je flašica koja je ispala iz ranca jednog navijača pogodila u glavu dok je pri izlasku sa terena delio autograme.

„Ne znam. Moram to da proverim. Trening je bio drugačiji. Imao sam lagan trening juče. Nisam ništa osećao, ali nisam se osećao ni uobičajen. Danas pod visokim stresom, bilo je prilično loše, ne u smislu bola, već balansa. Nisam imao koordinaciju. Potpuno drugačiji igrač u odnosu na petak. Moglo bi da bude. Ne znam. Moraću da obavim lekarske preglede i vidim šta se događa“, rekao je Đoković.

Potvrdio je da je situacija sa flašicom bila nesrećan slučaj, ali i priznao da je posle svega izvesno da ipak nije sve u najboljem redu.

„Videli ste sve na snimku. Bila je to veoma nesrećna situacija. Desila se nesreća kada se taj momak nagnuo preko ograde, a flaša mu je ispala iz ranca i pala direktno na moju glavu. Očigledno je bilo neočekivano. Nisam čak ni podigao pogled. Osetio sam veoma jak udarac u glavu. To je zaista mnogo uticalo na mene. Dobio sam medicinsku negu. Prošlo je pola sata ili sat vremena mučnine, vrtoglavice, krvi, mnogo raznih stvari“, ispričao je Đoković.

Kaže da je imao glavobolje, ali da je uspeo da zaspi i da se u subotu dobro osećao.

„Sutradan je bilo prilično dobro, pa sam mislio da je sve u redu. Možda je stvarno u redu, a možda i nije. Način na koji sam se danas osećao na terenu bio je potpuno drugačiji, kao da je drugi igrač ušao u moje cipele. Bez ritma, bez tempa, bez ravnoteže na bilo kom udarcu“, istakao je srpski teniser.

Na pitanje kako vidi svoje šanse u Parizu, Đoković je bio kratak…

„Da bih imao ikakve šanse da pobedim na Rolan Garosu, moralo bi sve da bude bolje“, poručio je najbolji teniser sveta.

(RTS)