Đoković: Kad čujem vatromet, setim se bombardovanja

Prvi teniser sveta Novak Đoković je u polufinalu Australijan opena izgubio od kasnijeg osvajača turnira Italijana Janika Sinera, a u razgovarao sa Karlom Stefanovićem u emisiji „Today Show“ prisetio se svojih teniserskih početaka u vrlo teškim uslovima.

„Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine, kada nijedan srpski sportista nije mogao da učestvuje na međunarodnim takmičenjima. Bila su to izazovna vremena, ali me to očvrsnulo. Lako sam mogao da odem drugim putem, međutim mislim da je moja sudbina bila da igram tenis i ostvarim velike rezultate“, rekao je Đoković.

Novak je istakao da je bombardovanje NATO pakta na Srbiju imalo jak uticaj na njega.

„Imao sam 12 godina u vreme kada je dva i po meseca non-stop trajalo bombardovanje. Ponekad se setim toga, najčešće kad čujem vatromet jer me on podseti na eksplozije bombi. Nije prijatno, to je verovatno trauma. Mislim da je i to povezano s činjenicom da ne odustajem“, rekao je Đoković i nastavio.

„U Srbiji postoji izreka: možete da nam ubijete telo, ali ne i dušu. Verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji ostvarilo ono što sam ja uspeo? Ne govorim to da bih se hvalio, već samo želim da se podsetim i shvatim šta sam ostvario“, istakao je vlasnik 24 grend slem titule.

(RTS)


Ostavite komentar