Đoković: Iskoristio sam njegovu nervozu i moje iskustvo

Đoković je posle ubedljive pobede rekao da mu prija podloga u Londonu, koja je izuzetno brza. Lako je slomio otpor debitanta na ovom turniru – Beretinija i dodao da je očigledno da mu odgovara ovaj turnir. 

"Lepo je vratiti se ovde. Sjajno sam igrao u zapadnom Londonu, igrao odlično na Vimbldonu tokom leta. Evo i sada na završnom turniru, koji se već deset godina održava u Londonu, sasvim zasluženo. Jedan od mojih najuspešnijih turnira i na njemu uvek uživam."

"Nije njemu bilo lako da igra prvi put na završnom turniru. Njegov debitantski meč. Pretpostavljao sam da će biti malo nervozniji zbog toga. Iskoristio sam svoje iskustvo i pravu taktiku, da pružim odličnu igru. Bio sam srećan što sam u pravom trenutku napravio brejk sredinom prvog seta i onda sam počeo bolje da čitam njegove servise. Oni su mu jako oružje kao i forhendi, ali zaista sam do kraja igrao vrlo solidno i čvrsto."

"Prijaju mi uslovi na ovom terenu već godinama unazad. Blagosloven sam što mogu da učestvujem. Osvojio sam ga više puta. Očigledno da odgovara mojoj igri. Međutim, protiv servera kao što su Mateo ili Saša Zverev, koji su stvarno visoki i jako serviraju, treba se osloniti na ritern, a ja sam uspeo", rekao je Đoković posle meča.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike