Đoković i Federer trenirali pred borbu za teniski „sveti gral“

Dan pred veliko finale u trening centru bilo je očekivano mirno. Tek nekoliko juniora i dva velikana. Đoković je odradio uobičajenih sat i po, bez nekih detalja koji bi se posebno isticali.

Na trenutak se primeti blaga nervoza, što je razumljivo, jer, koliko god puta da je bio u ovoj situaciji, ipak ga čeka vimbldonsko finale.

"Federer je zasluženo pobedio jer je igrao izuzetno dobro, na visokom nivou. Vrlo agresivno… Verujem da će biti na visokom nivou i u finalu. On je to što jeste upravo zbog toga što je najbolji tenis u prošlosti upravo pružao u najvećim mečevima. On i dalje igra tenis, i sam je to spominjao, zbog grend slemova, zbog tako velikih mečeva, zbog borbi za najveće trofeje u našem sportu. S druge strane i meni je to najveća motivacija, oduvek jeste bila, ali pogotovo u ovoj fazi karijere. Očekujem veliku borbu", rekao je Novak.

Dok je Novak razgovarao najpre sa Đerarom Pikeom, koji se pojavio u Orangi trening centru, a potom i sa srpskim novinarima, svoj trening je započeo Federer. I kod njega rutina, sa malo manje potrošenog vremena.

Hteli smo da čujemo i njegova očekivanja, ali u danu pred finale ne razgovara sa novinarima.

Finale Vimbldona na programu je u nedelju od 15.00 časova, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike