Đoković: Holher igra jako dobro

Danac Holger Rune savladao je Novaka Đokovića sa 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:2, i plasirao se u polufinale mastersa u Rimu, a srpski teniser je u izjavama posle meča za njega imao reči pohvale i ukratko je prokomentarisao igru.

“Spori uslovi… Ovo je verovatno najhladniji turnir u Rimu. Bilo je mnogo kiše. Holger je veoma talentovan i dinamičan igrač, dobar ol-raund igrač. Bio je mnogo bolji od mene danas. Loše sam počeo treći set, i tu je meč prelomljen. Holger je sačuvao nerve i uspeo da pobedi. Nemam savete za njega, zaista igra jako dobro.”, rekao je Novak.

Novinare je zanimalo i kako se Đolović priprema za Predstojeći turnir na Rolan Garosu, Šta očekuje i kakva će konkurencija biti.

„Treniraću i spremiću se za najbitniji turnir sezone na šljaci. Znam da mogu bolje i da mogu da podignem nivo igre i fizičke spreme. Nadam se da će to biti slučaj i radiću na tome.“

Posebno je istakao da će biti velika konkurencija posebno iz jerova nove mlade generacije igrača.

“Zavisi od toga da li će Nadal igrati. Naravno, tu su i Alkaraz i Rune, oni su sada u konkurenciji za titulu. Nova generacija je tu – Alkaraz će ponovo biti prvi igrač sveta, igra izvanredan tenis. Dobro je za naš sport da imamo nova lica i nove momke koje dolaze. To je normalno, čeka se taj trenutak kada će doći smena generacija. Ja pokušavam da se nosim sa svima njima i trudiću se. Zadovoljan sam svojom karijerom, ali i dalje mi je plan da idem napred, pa ćemo videti koliko ću uspeti da doguram.”, zaključio je Đoković.

Danski teniser Holger Rune izjavio da je ponosan na sebe zbog pobede u četvrtfinalu mastersa u Rimu nad Srbinom koji je jedan od najboljih u istoriji tenisa.

„Ovo je velika pobeda za mene. Pobedio sam Đokovića prošle godine u Parizu, ali svaki meč je izazov kada igram protiv Novaka. On je jedan od najvećih igrača u istoriji tenisa. Jako sam ponosan na sebe“, rekao je Rune po završetku meča.

„Mnogo toga još mogu da ostvarim. Skroman sam, nadam se da me ljudi gledaju na taj način. Veliki sam borac, uvek sve ostavim na terenu. Veliki sam fan Đokovića, želim mu sve najbolje u nastavku karijere“, dodao je danski teniser.

Rune će u polufinalu mastersa u Rimu igrat sa pobednikom meča između Norvežanina Kaspera Ruda i Argentinca Franciska Čerundola.

(RTS)