Đoković gubio sa 0:2, a potom potpuno slomio Musetija i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa

Neverovatan meč odigrali su srpski i italijanski teniser, a nakon skoro tri i po sata tenisa, Novak Đoković beleži pobedu i plasman u četvrtfinale drugog Grend slema u sezoni.

Novak Đoković i Lorenco Museti priredili su potpuno različitu igru u prva dva, a potom i u druga dva i po seta.

Novak je nešto lošije otvorio meč, često grešio i davao mladom rivalu nadu da može da bude rame uz rame sa najboljim na svetu.

Uprkos svemu tome, delovalo je Novak igra onoliko koliko je potrebno da se osvoji prvi set protiv Italijana.

Đoković je vodio sa 4:1 u taj-brejku, ali je Museti dodatno pustio ruku, pogotovo kod bekhenda i osvojio nekoliko veoma bitnih poena na neverovatan način, pogađajući same linije.

Bledo izdanje najboljeg tenisera sveta nastavilo se i u drugom setu, u kojem je Italijan prvi došao do brejka, ali je Novak ekspresno odgovorio.

Ponovo se otišlo u taj-brejk, ali je ovoga puta Museti napravio dva mini brejka, poveo sa 4:0 i do kraja taj-brejka odbranio prednosti poveo sa 2-0 u setovima.

Delovalo je da će Đoković gotovo izvesno upisati poraz na Rolan Garosu znatno ranije od očekivanog, ali Novak ne bi bio Novak kada ne bi pronašao izlaz iz gotovo svake loše situacije.

Ključna je bila pauza za odlazak u svlačionicu koju je Đoković zatražio nakon gubljenja drugog seta. Šta god da se desilo u svlačionici, Novak je na teren izašao kao potpuno drugačiji igrač.

Stiče se utisak kao da se Novak "restartovao", te je u trećem setu zaigrao nekoliko nivoa kvalitetnije.

Museti nije znao šta ga je snašlo, pošto je Đokoviću bilo potrebno samo 49 minuta da osvoji dva seta. Treći sa 6:1, a četvrti sa 6:0.  

Naredni Novakov rival je Mateo Beretini. 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар