Đoković: Drugi set protiv Medvedeva bio mi je jedan od najtežih u karijeri

Đoković je osvojio četvrti Ju-Es open i 24. grend slem titulu. Srpski teniser je pobedio Danila Medvedeva sa 6:3, 7:6, 6:3 za tri sata i 17 minuta.

Drugi set u finalu Ju-Es opena između Đokovića i Medvedeva je trajao sat i 44 minuta.

„To je bio jedan od najdužih setova koje sam ikada igrao i jedan od najtežih setova u mojoj karijeri, ako ne i najteži. To je bio ključ meča jer sam poveo 2:0 u setovima, ali da je bilo 1:1, napravilo bi veliku razliku. Sećam se, imali smo veliki broj razmena sa preko 30 udaraca, oduzimao sam mu noge, on ih je oduzimao meni… Bio je neverovatan meč i kada sam osvojio taj drugi set osetio sam veliko olakšanje“, rekao je Đoković.

Srpski teniser je trijumfom u Njujorku izjednačio rekord teniserke Margaret Kort sa 24 grend slem trofeja.

„Mislim da je Bog veliki. Osećao sam veliko olakšanje i bio sam zahvalan na tom momentu. Znate, ljudi me pitaju, zašto nisam slavio nakon poslednjeg poena jer sam video da njegov forhend ide u mrežu. Osetio sam veliko olakšanje i bio sam zahvalan što je sve gotovo“, naveo je Đoković.

Srpski teniser je emotivno proslavio sa porodicom osvajanje nove titule.

„Prvo što sam hteo da uradim, pošto sam razmenio nekoliko reči sa Medvedevim na mreži, je da zagrlim moju ćerku. Ona je moj anđeo čuvar, ona je moja duša, ona je moje sve… Nisam znao da će sedeti tamo, bili smo prekoputa jedno drugog, video sam je sa klupe. Ona je bila tu kada god mi je bilo potrebno ohrabrenje. Nasmejala bi se ili bi mi pokazala stisnutu pesnicu i ja bih se istopio. Bilo mi je potrebno nešto, video sam nju i ona mi je donela tu energiju“, istakao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da je atmosfera na terenu „Artur Eš“ bila neverovatna, pošto je na tribinama bilo 20.000 navijača.

„Bila je velika čast igrati na tom terenu i dalje igram za ove momente. Guram sebe kada se probudim da obavim sve zadatke i rutine jer ako želite da dođete do finala grend slema i osvojite taj trofej morate da se žrtvujete mnogo. Kada sam igrao finale rekao sam sebi da zbog ovoga igram i da zbog ovoga guram sebe. Bilo je neverovatno iskustvo“, dodao je srpski teniser.

Đoković je titulu proslavio i oblačenjem majice sa brojem 24, a u čast prijateljstva sa preminulim Kobijem Brajantom.

 „Brajant je bio jedan od sportista koji je u sportu ostavio nešto neverovatno i na terenu i van njega. On je bio taj koji je bio meni najvažniji kada sam se mučio, kada sam se vraćao iz povrede, kada sam hteo da se vratim. On me je savetovao, podržavao me je i pomogao mi je. Hvala mu na svemu“, zaključio je Đoković.

Novak Đoković je posle osvajanja titule na Ju-Es openu ponovo postao prvi na ATP listi čime je započeo ukupno 390. nedelju na vrhu svetskog tenisa.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike