Đoković bolji od Rubljova za plasman u polufinale Završnog ATP turnira

Meč je počeo na sličan način na koji je počeo duel dva Đokovića sa mladim Norvežaninom Kasperom Rudom u prvom kolu ovog turnira. Iskoristivši prvu od dve brejk lopte koje je sebi kreirao, Rubljov stiže do prvog gema, međutim Đoković je to anulirao već u narednom gemu.

I pored uvodnog uspeha, Rus je delovao nervoznije, a shodno tome više je i grešio. Prvi poen, kada bi Đoković pogodio prvi servis, osvojio je tek u petom gemu.

Potom je usledio period u kome su teniseri čuvali svoje servis gemove, ali teško je reći kako su bili posebno sigurni u njima. Štaviše, Đokovića je, posebno u sedmom gemu, spasao odličan servis, kada već drugi udarci nisu bili na potrebnom nivou.

Međutim, u još jednom gemu u kome je svaka duža razmena prekinuta greškom jednog od tenisera, Đoković ipak stiže do još jednog brejka a time i do prilike da servira za osvajanje prvog seta.

Đoković tu priliku koristi bez ijednog izgubljenog poena, a set, koji je trajao 36 minuta, osvojio je još jednim asom.

U drugom setu, zahvaljujući spektakularnoj igri u odbrani, Đoković stiže do brejka u trećem gemu, koji potom, bez veće muke, potvrđuje u narednom.

Još nekoliko gemova je proteklo pre nego što je Đoković stigao do još jednog brejka, prednosti od 5:2 i prilike da servira za trijumf u ovom meču.

Đoković i u ovoj situaciji gem rešava asom i, posle manje od 70 minuta, stiže do trijumfa u ovom meču.

Ova pobeda garantuje srpskom igraču plasman u polufinale Završnog ATP turnira sa prve pozicije. Ono što je već sada izvesno jeste da protivnik u polufinalu svakako neće biti Danil Medvedev.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар