Đere pobedom nad Čekinatom osvojio Sardiniju

Laslo Đere osvojio je Sardiniju. U finalu je bio bolji od 103. igrača na ATP listi, domaćeg tenisera Marka Čekinata. Velika borba dva izjednačena rivala. Đere je imao više snage i koncentracije i zasluženo je osvojio trofej.

Na samom startu meča naš teniser je oduzeo servis protivniku. Međutim, Italijan je uzvratio već u narednom gemu. Potom su oba tenisera uspela da sačuvaju svoje servise pa je set odlučen u taj-brejku.

Sigurna igra našeg tenisera uz dva mini-brejka stigao je do prednosti od 4:0. Stečenu prednost uspeo je da sačuva do kraja seta i osvoji taj-brejk sa 7:3.

I u drugom setu Đere je prvi došao do brejka prednosti. Usledila je revija brejkova na obe strane sve do rezultata 3:3. Potom su oba tenisera uspevala da osvoje svoje servise.
Pri rezultatu 5:4 za našeg tenisera a na servis Italijana, Đere osvaja prvu meč loptu. Ipak protivnik uspeva da se izvuče i osvoji gem – 5:5.

Nove dve vezane meč lopte Đere je osvojio u 12. gemu, ponovo na servis protivnika. Međutim i ove je propusti. Osvojio još jednu koji je iskoristio osvojio gem, set i meč – 7:5 u drugom setu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar