Dejvid Džon O’Kalahan, sudija u čijim je rukama sudbina Novaka Đokovića

Predviđeno je da Novak Đoković bude saslušan u subotu u 10.15 po lokalnom, odnosno u noći između petka i subote po našem vremenu. Postupak vodi sudija Dejvid Džon O‘Kalahan, nekadašnji student, a sadašnji predavač na Univerzitetima u Melburnu i Jejlu u SAD.

O‘Kalahan se 1983. preselio u Sjedinjene Države gde je ostao do 2000. godine i bavio se advokaturom. Od 2017. godine radi kao sudija Saveznog suda u Melburnu.

Za višeg savetnika izabran je 2003. godine. Dok je bio u advokatskoj komori, često je bio uključen u slučajeve koji su se ticali federalnih i državnih jurisdikcija, kao i u sudskim i žalbenim postupcima koji su uključivali zakon o korporacijama, zakon o trgovačkoj praksi, zakon o prihodima, franšizing pravo, kapital, rudarstvo, energetika, resursno i ustavno pravo, navodi se na sajtu suda.

O‘Kalahan je bio potpredsednik Viktorijanskog saveta advokata (2015-2016), i, između ostalog, predsednik Viktorijanske advokatske komisije za obrazovanje i profesionalni razvoj.

Između 1996. i 1998. bio je istraživač i gostujući predavač na Pravnom fakultetu Univerziteta Jejl, a trenutno je viši saradnik na Pravnom fakultetu u Melburnu.

Očekuje se da konačna odluka o statusu najboljeg tenisera sveta bude doneta najkasnije u noći između subote i nedelje po našem vremenu.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике