Dan odluke za Đokovića ili odugovlačenje i nastavak sage

Novinari koji su proteklih dana pomno pratili dešavanja oko statusa prvog tenisera sveta u Australiji, Pol Sakal i Entoni Galovej iz magazina Ejdž, naveli su, pozivajući se na jedan izvor iz Liberalne stranke koji je želeo da ostane anoniman, da vlada snažno naginje ka ukidanju vize sprskom igraču.

Advokatski tim Đokovića odmah će uložiti žalbu, ukoliko australijski ministar Aleks Hok, odluči da ga deportuje, prenose takođe novinari Ejdža.

Ako ministar odluči da ga deportuje, Novakov tim će odmah uložiti žalbu i ponovo ići na sud, kako bi suđenje počelo u subotu, a sve se rešilo u nedelju, dan uoči starta Australijan opena.

Postoji nekoliko različitih teorija zbog čega se ovoliko odugovlači sa odlukom, a stručnjak za imigracije Abul Rizvi smatra da ni australijske vlasti nisu sigurne u to da će izaći kao pobednici.

"Odugovlačenje nam govori dve stvari – prva je da je očigledno u pitanju veoma komplikovan slučaj. Mislim da je Vlada posebno zabrinuta da, koju god pravnu odluku donese, Đoković će uložiti žalbu. Onda će se ponovo ići na sud i veoma je moguće da će Vlada ponovo izgubiti", rekao je Rizvi.

Novinari koji se bave ovim slučajem, a takvi su gotovo svi koji su trenutno u Melburnu, da možda postoji i drugi razlog odugovlačenja. Prenose da postoji opicija da Novaku stave do znanja da mora da napusti zemlju i da bi to povuklo zabranu ulaska na tri godine, ali da mu daju šansu da samoinicijativno napusti Australiju kako bi izbegao kaznu.

Međutim, šanse za to su male jer je svetski "broj 1" već jednom osporio odluku o ukidanju vize i spreman je da se na sudu ponovo bori za ostanak.

Đoković se, inače, sprema za turnir kao da se ne suočava sa mogućom deportacijom i pokušava da ostane koncentrisan na teren.

U četvrtak je dodatnu sumnju izazvalo što je, trening koji je trebalo da traje dva sata, prekinuo nakon samo 30 minuta kada mu je trener Goran Ivanišević pokazao nešto na telefonu, a onda i kada je njegovo ime nestalo sa liste na kojoj je raspored treninga u Melburn parku.

Ipak, Novak se pojavio u kompleksu i ponovo odradio trening na terenu "Rod Lejver arene".

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике