Cicicpas posle preokreta i tri ipo sata igre savladao Frica

Cicipas je posle velike borbe i mnogo muka uspeo da slomi otpor Amerikanca. Fric je u dva navrata imao set prednosti. Ipak, presudilo je iskustvo Grka koji je uspeo da preokrene rezultat i posle tri ipo sata igre stigne do trijumfa.

U prvom setu ključan je bio sedmi gem u kome je Fric uspeo da oduzme servis protivniku. Potom je uspeo da sačuva svoj servis i privede set kraju. U narednom uzvratio je Cicipas, a odlučujući je bio poslednji deseti gem u kome je Grk došao do brejka, samim tim i do seta, Amerikanac nije imao prilike za popravni.

Ponovo je Fric zaigrao bolje i ponovo u sedmom gemu oduzeo servis Cicipasu. U devetom na servis Grka propustio je tri set lopte, da bi u narenom bio siguran na svoj servis i opet stigao do seta prednosti.

Cicipas je uspeo da izjednači, brejkom u osmom gemu stigao je do prednosti. U narednom na svoj servis spasio je dve brejk lopte i osvojio gem za izjednačenje u setovima.

Odlučujući sem doneo je veliku borbu, oba tenisera čuvala su svoj servis sve do finiša kada Cicipas oduzima servis Amerikancu, a potom na svoj servis stavlja tačku na set i meč.

Cicipas će u borbi za polufinale igrati protiv Italiana Sinera koji je eliminisao Australianca De Minora – 7:6, 6:3, 6:4.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike