Čestitke Sineru za prvo mesto – Federer, Vilander, Beker, Mekinro, ali bez Novaka

Povlačenjem Novaka Đokovića sa Rolan Garosa i plasmanom u polufinale tog Grend Slema, Janik Siner je postao 29. igrač na vrhu ATP liste u istoriji.

Mladi Italijan je kraju ostao bez trofeja, pošto ga je potonji osvajač Karlos Alkaraz eliminisao u polufinalu posle pet setova.

Novo ime na prvom mestu među teniserima dobilo je čestitke od slavnih prethodnika i aktuelnih zvezda. Među njima su Andre Agasi, Rodžer Federer, Endi Mari, Guga Kuerten, Džon Mekinro, Danil Medvedev, Endi Rodik  Bojrn Borg, Lejton Hjuit, Patrik Rafter, Ilie Nastase, Džimi Kurijer, Mats Vilander, Jevgenij Kafeljnikov, Boris Beker i Stefan Edberg.

„Želim da budem jedan od mnogih koji će ti čestitati na prvom mestu. To je neverovatno dostignuće i mislim da nema nikog ko ga više zaslužuje od tebe. Evo kako to izgleda, da univerzum ima teniski turnir, planeta Zemlja bi birala tebe. Uživaj, odličan si u ovoj igri“, krenuo je Andre Agasi.

„Za mene lično, ovo je ultimativni uspeh. Verujem da si srećan i treba da budeš pnosan na sebe. Verujem da te u Italiji svi vole, što bi i valjalo, jer si prvi Italijan koji je to uspeo. Neverovatno. ne mogu da budem srećniji zbog tebe, ti si divna osoba, igrač i želim ti sve najbolje“, nadovezao se Rodžer Federer.

„Na majici mi piše da nikad ne grešim, tako je i sad. Ti si prava klasa, odličan mlad momak i toliko važan po tenis. Dobrodošao u klub, verujem da Italijani luduju“, poruka je Džona Mekinroa.

Dok je Boris Beker naglasio da je ovo „samo početak duge karijere“, Mats Vilander je izjavio da će Siner sigurno biti duže na tom mestu od njega.

„Bio sam broj jedan tek 24 sata, siguran sam da će biti duže od mene. Odličan posao. Znali smo da ćeš biti blizu tog uspeha i sad si tu. Dorodošao u klub“, rekao je Šveđanin.

Interesantno, među ovim velikim imenima nema giganata poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Pita Samprasa.

(RTS)