Bubanj za RTS: Sraman čun prema najboljem teniseru sveta

Goran Bubanj je istakao da je odluka australijskog suda, koji je potvrdilo odluku imigracionog ministra da se Novaku Đokoviću ukine viza za boravak u toj zemlji, potpuno van sporta. 

"Ovakav postupak u kome sudska veća odlučuju hoće li najbolji teniser sveta učestvovati na turniru su potpuno van sporta. Mislim da Novak nakon ovoga mora dobro da se presabere, da se odmori od ovoga i da se fokusira na sledeće gend slemove i turnire. Mislim da ima vremena da se priprema i koncentriše na to, ali sada mora da sagleda i koncentriše se na potencijalne opasnosti koje mogu da se nađu na tom putu. Vidimo da nije dovoljna sportska volja da se učestvuje i da ispunite uslove koje od vas traže organizatori i zemlja u kojoj učestvujete. Porebno je nešto više.", istakao je Bubanj.

Nekadašnji selektor teniske reprezentacije je analizirajući sutski postupak konstatovao da u njemu nisu bile važne materijalne činjenice već se pozivalo i na delove intervjua datih pre par godina.

Istakao je da turnir u Australiji, koji je Novak jako voleo i osvajao 9 puta, više neće biti isti i da će ovi događaji ostaviti trajan trag koji će se svako malo pojavljivati u komentarima tokom turnira.

Konstatovao je da je izistanak veće podrške sportista sveta najboljem teniseru vrlo sramno za sve njih.

Goran Bubanj je prokomentarisao i naredne turnire u predstojećoj sezoni konstatujući da će Novak Đoković na njima imati priliku da dođe do istorijskog 21. trofeja.
 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike