Bubanj za RTS: Neko na Novaku skuplja političke poene

Iz sata u sat pratile su se izjave australijskih političara, organizatora turnira, tenisera, navijača i očekivao se dolazak Novaka Đokovića u državu Viktorija, odnosno u Melburn. Posle izolacije na aerodromu, kada je bio i bez mobilnog telefona, 9 sati čekanja, negde oko 23 sata po našem vremenu, Australija je poništila Novakovu vizu i zabranila ulazak najboljeg tenisera sveta u zemlju.

„Novak je najbolji sportista sveta i ovo što se događa je potpuno nestvarno. Bilo je bojkota raznih sportskih događaja ali da se na ovakav način sprečava sportista, to ne." Rekao je Bubanj.

Jedina šansa da Novak ne bude deportovan u Srbiju je sud, pa su njegovi advokati uložili žalbu. Trenutno, Đoković je u karantinu u hotelu za smeštaj tražilaca azila, a ročište je pomereno za ponedeljak.

„Onog momenta kada je premijer Australije počeo da dje izjave bilo je jasno da tu neko skuplja političke poene na Novaku, jer sve stvari su se rešile pre njegovog dolaska . Niko ne pominje činjenicu da Novak nije jedini izuzetak , čak 23 igrača su dobila izuzeže a sada je samo on izuzet.", konstatovao je Bubanj.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike