Bubanj: Biće pritisaka na Novaka, ali on ume iz negativne atmosfere da izvuče nešto pozitivno

Novak Đoković je na putu za Melbrun, a nedugo nakon što je na društvenim mrežama saopštio da je dobio medicinsko izuzeće i da će učestvovati na prvom grend slemu sezone, oglasili su se i organizatori turnira.

Predstavnici Australijan opena rekli su da je Novak dobio medicinsko izuzeće od nezavisne komisije vlade države Viktorija koju čine medicinski eksperti.

Zahtev za izuzeće podnosi se anonimno, odnosno bez imena igrača. Organizatori su saopštili da nije samo Đoković dobio izuzeće, ali da je objavljivanje informacije o tome lična odluka svakog igrača. Ipak, kakva odluka je naišla već na različite reakcije širom sveta, pa i u samoj Australiji.

Teniski trener Goran Bubanj kaže za RTS da je po pitanju medicinske dokumentacije sigurno sve čisto i da nema nikakvih razloga da Novak bude privilegovan na bilo koji način, ali da u svetu tenisa ostaje kontroverza da li je vakcinisan i zašto to nije objavio.

"Neke stvari koje su potpuno privatne stavljene su u prvi plan i mislim da je dobro što se ovako završilo, ali nije dobro što je tako dugo trajalo", ističe Bubanj.

"Novak je na sve spreman"

Bubanj podseća da je Novak propustio ATP kup, koji je, kako kaže, dobra priprema za Australijan open i smatra da to u teniskom smislu može da mu smeta.

Bubanj kaže da će biti onih koji će iz svojih ličnih razloga koristiti celu situaciju za psihološki pritisak i pokušaj da destabilizuju Đokovića.

"Mislim da je Novak na sve to spreman i mislim da to nije od velikog uticaja na njega. Mnogo veći uticaj je što nije igrao taj turnir u Sidneju, ali poznavajući Novaka, on se kroz gren slem turnir utrenira. Ima dovoljno mečeva, ukoliko ne bude nekih mina u prvom delu turnira", smatra Bubanj.

Kaže da Novak, kao i svi ostali, prati komentare na internetu i u raznim medijima, bez obzira na to koliko pokušava da se isključi.

"Biće pritisaka sigurno, ali on često ume da izvuče iz negativne atmosfere nešto pozitivno. Videli smo da mu je na Ju-es openu kontraefekat stvorila publika koja je listom bila uz njega, tako da ne brinem i mislim da neće biti problema", naglašava Bubanj.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике