Boba Živojinović: U tenisu sam 54 godine, nikad nisam video boljeg od Novaka

Na svečanosti povodom 78. rođendana Crvene zvezde Živojinović je govorio za emisiju Radio Beograda "Vreme sporta i razonode", a tema je bio i najbolji teniser današnjice naš Novak Đoković.

Sudbinska veza tenisa i Slobodana Živojinovića započeta je još 1969. godine i ljubav prema ovom sportu osetio je baš u crveno-belim bojama, na igralištima njegovog najdražeg kluba.

"Puno je emocija, zato što sam ja dete koje je rođeno na terenima Crvene zvezde, tu sam odrastao i počeo da se bavim ovim sportom. Tako da je ovo priznanje meni izuzetno značajno, baš zbog toga. Bilo je i drugih priznanja, ali ovo… specifično, emotivno i sigurno najdraže", počeo je nekada najbolji teniser ovih prostora.

Na pitanje zašto je kroz suze i sa težinom u glasu govorio na svečanoj dodeli nagrada, Živojinović odgovara:

"Ove godine punim 60 godina. Prvi turnir sam odigrao sa nepunih sedam godina, pre 54 godine! To je veliki broj. Malo je sportista, odnosno mojih nekadašnjih kolega koji su rođeni baš tu na tensikim terenima. Danas je moj govor morao da ide u tom pravcu, jer su te emocije mnogo jače od svakodnevnih. Sećanje na početke, te treninge, buđenje ujutru, zvuk loptica koje udaraju u zid… i sada mi je ujedno i teško i lepo prisećati se toga."

U prvoj polovini 2000-ih godina polako je srpska javnost počela da se upoznaje sa jednim mladim igračem, raskošnog talenta, za kojeg se pretpostavljalo da bi mogao da dosegne svetski vrh i na neki način nasledi do tada najuspešnijeg srpskog tenisera, Slobodana Živojinovića.

Nekada 19. igrač planete, je prokomentarisao svog daleko uspešnijeg naslednika.

"Noleta sam nedavno video, ne na nekom terenu, već u jednom klubu pre njegovog odlaska iz Beograda. Da je veliki – apsolutno da. Jedinstven je. Ne znam da li će ikada neko postići rezultate sličnim njegovim. Ne samo u tenisu, već i u sportu uopšte. Inače, prigodan je povod da dodam, da sam ponosan sam na činjenicu, što sam drugi Zvezdaš koji je odigrao dva polufinala na grend slemovima osim Noleta, ja sam jedini pored njega", dodao je Živojinović sa ponosom.

Živojinović se dotakao i Novakovih početaka.

"Imao sam priliku kao predsednik Teniskog saveza da mu obezbedim prvi ugovor sa jednom bankom, prve ATP turnire je zaradio na turnirima našeg Saveza. To su bili mali koraci, počeci za njega, ali to je fakat i jedna velika istina. Tada smo mi mogli biti ponosni na to i na uspehe svih naših tenisera", zaključio je Slobodan Boba Živojinović.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike