Beretini bolji od Ože-Alijasima, Tim Evropa ponovo vodi

Odličan meč dva rivala. O2 arena i danas je ispunjena do poslednjeg mesta. Uzbudljivo je bilo tokom celog meča, a duel je rešen u meč taj-brejku u kome je Beretini imao više snage i koncentracije i tako doneo evropljanima treći poen.

Ravnopravan duel u prvom setu. Igrači su čuvali svoje servise. Jedina brejk prilika viđena je na servis Italijana u četvrtom gemu. Beretini je uspeo da se odbrani. Potom su oba rivala bila sigurna na svoj servis pa je set rešen u taj-brejku.

Prvi je do mini-brejka prednosti došao Kanađanin. Međutim, Beretini je uzvratio oduzeo je rivalu dva vezana servisa i preokrenuo rezultat. Rival se nije predavo, uspeo je da izjednači. Italijan je ponovo stigao do prednosti, ali nikako nije uspeo da završi set. Ože-Alijasim se uporno vraćao. Na kraju Beretini u 24. poenu oduzima servis rivalu i dobija ovaj period sa 13:11, Kanađanin nije imao prilike za popravni.

Usledio je odgovor Kanađanina u drugom setu. U trećem gemu oduzima servis rivalu, ujedno ovo su bile jedine brejk prilike u drugom periodu,stekao je dve vezane a iskoristio prvu. Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis. Ože-Alijasim je sačuvao prednost i dobio drugi set sa 6:4.

Usledio je meč ta-brejk, koji se igra do deset. Sredinom perioda Beretini oduzima dva vezana servisa Kanađaninu. Ože-Alijasim je pokušao da se vrati, jedan mini-brejk je neutralisao, ali nije mogao više. Beretini sjajnim servisima stavlja tačku na ovaj meč – 10:7 u meč taj-brejku.

Tim Evrope je ovom pobedom ponovo poveo protiv Tima Sveta – 3:2.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike