Badosa eliminisala Žaber, Vekićeva u trećem kolu

Turnir je završen za sedmu igračicu sveta Ons Žaber koja je kao četvrti nosilac turnira bila slobodna u prvom kolu.

Iako je Žaber bila veliki favorit u duelu sa Paolom Badosom koja je 35 na svetskoj listi, nije najbolje ušla u meč i već na startu izgubila prva dva servis gema pa se potom nije postavljalo pitanje ko će dobiti prvi set.

U nastavku je viđen nešto ravnopravniji duel u kome su obe teniserke naizmenično osvajale brejkova ali je Badosa u finišu uspela da osvoji jedan više i obezbedi konačnu pobedu posle sat i 12 minuta igre.

U trećem kolu Paola Badosa če igrati protiv Ukrajinke Marte Kostjuk, trenutno 40. igračica na svetskoj listi,koja je u dva seta pobedila Klari Liu 6:0, 6:4.

U treće kolo su se plasirale Karolona Mučova koja je u tri seta savladala 18. igračicu sveta Martinu Trevisan sa 3:6, 6:3, 7:5 i Dona Vekić koja je nadigrala Aliaksandru Sasnovič sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:3).

Hrvatska teniserka je do pobede došla posle lošijeg početka meča, izgubljenog seta i preokreta koji je uspela da načini u nastavku.

Iako je Bekićeva prva je došla do brejka u prvom setu, Beloruskinja je nakon vraćenog brejka i izjednačenja na 3:3 nanizala još tri gema, napravila i dodatni brejk i povela sa 1:0 u setovima.

U drugom setu se situacija ponovila ali na drugoj strani. Sasnovič je prva došla do brejka, ali je onda Vekić nanizala pet gemova i meč uvela u treći set.

U odlučujućem delu meča razmenile su rivalke brejkove na startu, ali je Vekić bila ta koja je uspela da prelomi meč u petom gemu i povede sa 3:2. Hrvatica je u poslednjem gemu meča uspela da osvoji još jedan brejk za konačnu pobedu. U trećem kolu rivalka će joj biti Ljudmila Samsonova.

(RTS)


Ostavite komentar