ATP se konačno oglasio: Podržavamo odluku suda

Asocijacija teniskih profesionalaca prvi put se oglasila otkako je Novak Đoković stigao u Australiju, što znači da je krovnoj teniskoj organizaciji bilo potrebno šest dana da da svoje viđenje o situaciji koja je prethodnih dana bila najvažnija sportska tema na svetu.

ATP u zvaničnom saopštenju na svom sajtu ističe da "ceni žrtvu koju je australijski narod podneo od početka pandemije koronavirusa", ali da su dešavanja prethodnih dana "podvukle potrebu za jasnijim razumevanjem, komunikacijom i primenom pravila".

"Putujući za Melburn, jasno je da je Novak Đoković verovao da mu je zagarantovano potrebno medicinsko izuzeće koje je u skladu sa propisima za ulazak u zemlju. Serija događaja koji su doveli do saslušanja u ponedeljak bili su štetni na svim frontovima, uključujući Novakovo zdravlje i pripremu za Australijan open", navodi se u saopštenju.

U saopštenju ATP-a stoji da podržavaju oduku suda u ponedeljak i da se raduju predstojećim dvema nedeljama tenisa.

Na kraju saopštenja navodi se da ATP snažno preporučuje vakcinisanje svih igrača na Turu, za koje veruju da je ključno za tenis u uslovima pandemije i dodaje se da je 97 odsto tenisera iz prvih 100 vakcinisano pre prvog grend slema u sezoni.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике