Alkaraz pregazio Cicipasa i zakazao duel sa Novakom u polufinalu Rolan Garosa

Ubedljivom partijom, Karlos Alkaraz je peti put u karijeri savladao Stefanosa Cicipasa, ovoga puta u tri seta (6:2, 6:1, 7:6/7:5) i plasirao se u polufinale Rolan Garosa.

Mladi Španac, koji je prvi igrač na ATP listi i prvi nosilac u Parizu, bio je dominantan u svim segmentima igre protiv petog tenisera sveta i zasluženo ostvario plasman među četiri najbolja na turniru.

Alkaraz, kojeg već sada sa 20 godina smatraju pravim naslednikom Rafaela Nadala, u polufinalu će igrati protiv Novaka Đokovića, koji je nešto ranije sa 3:1 u setovima savladao Karena Hačanova.

Alkaraz je u prvom setu naprvio dva brejka i dobio taj deo igre 6:2, da bi u drugom setu bio još ubedljiviji – tri puta je oduzeo servis grčkom teniseru i posle 6:1 poveo sa 2:0 u setovima.

Iako je već na startu trećeg seta napravio brejk, u tom delu igre viđena je velika borba. Alkaraz je poveo sa 5:2 i imao dve brejk i meč lopte na servis Cicipasa, ali se Grk vratio, osvojio taj gem, a onda u sledećem napravio jedini brejk na meču.

Došlo se do taj-brejka, a Alkaraz nije dozvolio iznenađenje – osvojio je taj deo igre rezultatom 7:5, za ukupan trijumf od 3:0 u setovima.

Duel između Alkaraza i Đokovića na programu je u petak, a zanimljivo je da je Španac dobio njihov jedini dosadašnji međusobni duel – u Madridu prošle godine.

(RTS)