Alkaraz: Očekuje me lepa godina i borba za prvo mesto na ATP listi

Alkaraz je u nedelju osvojio turnir u Buenos Ajresu, a trenutno se nalazi na drugom mestu ATP liste sa 590 bodova manje od prvoplasiranog Đokovića.

"Odlična nedelja za mene, mislim da se od meča s Dušanom Lajovićem činilo kao da nisam ni pauzirao. Fizički sam se osećao dobro, ali i igrački i mentalno. Rekao sam više puta da pokušavam da uživam dok igram. Volim da se nadmećem, volim tenis", rekao je španski teniser.

Alkaraz će ove nedelje igrati na turniru u Rio de Žaneiru, a ako osvoji turnir u Brazilu izjednačiće se po broju bodova sa Đokovićem.

"Ispred mene je lepa godina. Branim neke trofeje, očekuju me veoma lepi turniri, nadam se da ću uživati. Borim se za broj jedan na ATP listi sa Đokovićem, Stefanosom Cicipasom…"

"Oni su najbliži, ali to ne znači da nema i drugih tenisera koji mogu da preuzmu prvo mesto. Postoji veoma širok spektar tenisera, koji mogu da osvoje grend slemove i bore se za mesto broj jedan. Neću nikoga da imenujem, jer bih mogao nekoga da izostavim, ali sigurno ima sedam, osam igrača koji zaslužuju da budu u vrhu", zaključio je Alkaraz.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike