Alkaraz: Novak je uvek favorit

Prvi na ATP listi, plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je u četvrtfinalu ubedljivo savladao Grka Stefanosa Cicipasa 6:2, 6:1, 7:6 (7:5), a posle meča je izjavio da je to možda jedan od njegovih najboljih mečeva.

„Moj nivo je sve bolji kako turnir odmiče. Igrao sam veoma dobro, jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri. Sve što sam uradio na terenu delovalo je lako za ostale, možda čak i za mene u nekim momentima. Pokušao sam da radim proste stvari, kada to radim znači da se dobro osećam na terenu, kada udarim lopitcu da će sigurno ući“, istakao je Alkaraz, a prenosi Sportklub..

Osvrnuo se na meč polufinala u kojem će igrati protiv Đokovića.

„Rekao bih da su svi očekivali ovaj meč od momenta kada je žreb objavljen, kao i ja. Stvarno sam želeo da igram taj meč, posle prošlogodišnjeg meča u Madridu hteo sam da igram sa njim ponovo. Obojica smo na visokom nivou. Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da pobediš najbolje. Za mene je igranje protiv takve legende kao Novak istorijska prilika“, izjavio je mladi španski teniser.

Dodaje da u meču može da presudi njegova mladost.

„Biće ovo njegovo 45. polufinale grend slema, meni tek drugo. Iskustvo je na njegovoj strani sigurno, ali o tome neću da razmišljam u ovom momentu. Izabraću da će odlučiti moja mladost. Uvek je Novak favorit, ne kažem to da bih skinuo pritisak, dok god on igra tenis, on je favorit, osvojio je tolike titule, igrao je protiv najboljih“, zaključio je Alkaraz.

(RTS)


Ostavite komentar