Alkaraz: Ispunio mi se san, razmišljao sam o mami i dedi

Karlod Alkaraz je noćas u finalu Ju-Es opena pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 6:4, 2:6, 7:6, 6:3, a španski teniser je od danas i zvanično najbolji teniser sveta.

Nakon uspeha u Njujorku, tinejdžer iz Španije najmlađi je teniser koji se popeo na prvo mesto ATP liste od 1973. godine kada je ona ustanovljena. 

"Kao dete sam sanjao o osvajanju grend slema i o tome da sam prvi igrač sveta. Pokušao sam to da ostvarim napornim radom. Imam samo 19 godina i mnogi se brinu o meni", rekao je Alkaraz.

Španac se posle osvajanja titule rasplakao, a potom je na tribinama slavio sa porodicom i prijateljima.

"Razmišljao sam o mami i dedi, koji nisu bili ovde. Puno je članova porodice došlo, ali ih mnogo nije moglo stići na finale. Razmišljao sam o njima", rekao je španski teniser.

Alkaraz je rekao da će ceo život da pamti finale turnira u Njujorku.

"Psihički sam bio miran, ali noge su me dosta mučile. Tokom prva dva seta bio sam dosta napet. U finalu ne možeš da budeš umoran, već moraš da daš sve od sebe. Neverovatan je osećaj osvojiti Ju-Es open i biti broj jedan. Nikada ovo neću da zaboravim, za to sam radio. Rud mi je otežao. Bio sam nervozan, ali uspeo sam da se smirim. Mislio sam da poslednju loptu moram visoko da bacim prilikom servisa. Poslednji poen nije bio lak", poručio je Alkaraz.

Kasper Rud je od danas drugi teniser sveta, a posle meča je istakao da će nastaviti da se bori za prvo mesto na ATP listi.

"Teško je objasniti sve ovo, ali stvari mi idu od ruke i naravno da sam uzbuđen zbog toga. Bilo je ovo posebno veče. Obojica smo znali za šta igramo i koliki su ulozi. Zabavno je to što će finalisti biti prvi i drugi na svetu. Mislim da je to odgovarajuće. Naravno, razočaran sam što nisam broj jedan, ali broj dva nije toliko loše. Srećan sam tim brojem i nastaviću da jurim prvi grend slem i prvo mesto", poručio je Norvežanin.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike