Praud evropski prvak na 50 metara slobodnim stilom, Piti do četvrtog zlata na EP

Britanski plivač Bendžamin Praud osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Glazgovu, a njegov sunarodnik Adam Piti je trijumfom u mešovitoj štafeti 4×100 metara došao do svog četvrtog zlatnog odličja.

Praud je u najbržoj trci na prvenstvu trijumfovao u vremenu od 21 sekunde i 34 stotinke, dok je Grk Kristijan Gklomeev na drugom mestu kasnio 10 stotinki.

Bronzana medalja sa 34 stotinke zaostatka pripala je Italijanu Andreji Varnjaniju.

U mešovitoj štafeti 4×100 metara, Velika Britanija osvojila je zlatnu medalju, pa je tako Piti na ovom Evropskom prvenstvu došao do svoje četvrte zlatne medalje, nakon trijumfa u diciplinama 50 i 100 metara prsno, kao i miksovanoj mešovitoj štafeti 4×100 metara.

Britanija je slavila ispred Rusije na drugom i Nemačke na trećem mestu.

Kod žena, u mešovitoj štafeti 4×100 metara trijumfovala je ekipa Rusije, ispred Danske i Velike Britanije.

U trci 50 metara delfin stilom kod žena zlatnu medalju osvojila je Šveđanka Sara Sjoestrem, dok se srebrnim odličjem okitila Dankinja Emili Bekman, a bronza je pripala Kimberli Bijs iz Belgije.

Ruskinja Julija Efimova trijumfovala je u trci na 50 metara prsno, dok je drugo mesto zauzela Britanka Imodžen Klark, a Italijanka Arijana Kastiljoni našla se na trećem mestu.

Trka na 100 metara delfin stilom kod muškaraca pripala je Italijanu Pjeru Kodiji, dok je njegova sunarodnica Margerita Panzerija trijumfovala u 200 metara lednjim stilom.

U trkama 400 metara mešovito u muškoj konkurenciji trijumfovao je Mađar David Verašto, dok je kod žena slavila Italijanka Simona Kvadarelja.

Tamaš Farkaš 35. na 10 kilomatara na EP u Glazgovu

Srpski plivač Tamaš Farkaš zauzeo je danas 35. mesto u trci na 10 kilometara na Evropskom prvenstvu u Glazgovu.

Farkaš je trku završio za jedan sat, 54 minuta i 25,4 sekunde.

Zlatnu medalju osvojio je Feri Vertman iz Holandije, ispred Kirštova Rasovškog iz Mađarske i Nemca Roba Mufelsa.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike