Zurabi Datunašvili za RTS: Srbija mi je najveća motivacija

Nakon osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Varšavi i bronzane na Olimpijskim igrama u Tokiju Zurabi Datunašvili je krunisao sezonu osvajanjem i titule svetskog šampiona

"Ova godina je za srpski tim i za mene bila sjajna. Posle osvojenih medalja je zaista sjajan osećaj. Imamo odličan tim, držimo se zajedno i svi radimo na osvajanju medalja. Ova godina je za mene bila najbolja", rekao je Datunašvili.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković istakao je da je po broju osvojenih medalja ova godina najuspešnija i posebno istakao Datunašvilijev doprinos zbog čeka očekuje da će možda osvojiti i zvanje najuspešnijeg sportiste u godini.

"Posle vrlo teške 2020. godine mi smo tempirali formu za Olimpijske igre. Puno je vremena provedeno na pripremama i vrlo kvalitetno se radilo. Očekivali smo dobar rezultat. Plamirali smo medalje ali da će ih biti baš tri, to nismo očekivali. Ovo je u istoriji najbolja godina. Čestitam stručnom štabu i Zurabiju, a bio bih svakako srećan da posle ovakvih medalja imamo i sportistu godine, jer to je veliko priznanje", istakao je Trajković.

Ukratko je ispričano i kako je pre dve godine sve organizovano za Zurabijev dolazak u Srbiju i našu reprezentaciju a on je posebno istakao da mu je to bio najveći motiv za dosadašnje uspehe.

"Sad sam mnogo bolji rvač nego što sam bio ranije. Za mene je motivacija Srbija koja ima poverenja u mene i dala mi je šansu. To je velika motivacija za mene", istakao je Datunašvili ističući da mu se kod nas najviše dopadaju ljudi i komunikacija.

Govoreno je i o planovima za narednu sezonu a posebno o predstojećim Svetskim prvenstvima za seniore i rvače do 23 godine koja će se naredne godine održati u Beogradu.

Istaknuto je da je rvanje sve popularniji sport kod nas i da je puno urađeno na njegovoj popularizaciji među mladima čemu je mnogo doprineo i Zurabijev dolazak u reprezentaciju.

Zaključeno je uverenjem da će nadmetanje rvača pred domaćom publikom biti velika šansa da se znatno uveća dosadašnji broj osvojenih medalja.
 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар