Završnica vaterpolo Lige šampiona na 11. aprilu, Soro ponosan na Novi Beograd

Pripreme za organizaciju Fajnal-ejta, koji se od 2. do 4. juna drugu godinu uzastopno igra u Beogradu, uveliko su u toku, a Soro ističe da nema sumnje da će organizacija biti na vrhunskom nivou.

Određeni su i termini svih utakmica – finalni turnir otvoriće duel Breše i Hanovera od 14.30, a od 16.30 snage će domeriti Pro Reko i Barseloneta.

Novobeograđani od 18.30 sati minuta igraju protiv Marselja, dok se dva sata kasnije sastaju Ferencvaroš i Jug.

Bazen "11. april" biće u potpuno novom ruhu. Za potrebe završnog turnira biće montirane montažne tribine, pa će kapacitet biti 1.511 mesta.

"Cela sezona Lige šampiona bila je veoma zanimljiva. Neke ekipe su bolje počele elitno takmičenje, a kasnije lošije završile, dok su neki timovi odigrali u suprotnom ritmu. Vrlo bitan momenat za nastup svih ekipa na Fajnal-ejtu biće završnica nacionalnih prvenstava i kako će se to rezultatski završiti", rekao je Soro.

"Upravo to može da odredi u kakvoj atmosferi i sa koliko motiva će dočekati početak najvažnijeg turnira u sezoni. Mislim da je ovo osam najkvalitetnijih ekipa u Evropi trenutno, svi parovi četvrtfinala obećavaju vrhunski vaterpolo i mnogo uzbuđenja, a svaka ekipa će tražiti svoju šansu", istakao je Soro koji je dvostruki osvajač titule klupskog prvaka Evrope, 2000. sa Bečejom i 2011. sa Partizanom.

Prva prepreka Novobeograđanima biće ekipa Marselja.

"To je zaista odličan tim predvođen našim legendarnim reprezentativcem Andrijom Prlainovićem. Takođe, Dejan Lazović je izrastao u jednog od najboljih golmana sveta, a golmanska inspiracija na takmičenju ovakvog turnirskog tipa može da napravi razliku. Oni su definitivno podigli nivo u odnosu na prošlu godinu i osvajanje drugog mesta u grupi i ponovni plasman na Fajnal-ejt, defitivno nisu iznenađenje. Biće veoma motivisani, jer su svesni da imaju čemu da se nadaju, pa nas očekuje veoma težak posao", zaključio je Soro.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike