Vujasinović: Veoma zahtevna utakmica sa Jadranom

Utakmica Jadrana i Novog Beograda igra se od 19 sati u Splitu, a trener Vujasinović je posebno istakao kvalitete suparničkog tima.

"Igramo protiv kluba koji je u ovu sezonu ušao sa velikim ambicijama, pre svega da osvoji domaći šampionat. To je ekipa koja je delimično izmenjena u odnosu na prošlu sezonu, doveli su tri-četiri nova, veoma kvalitetna igrača, i dalje se uigravaju, doduše kao i mi", rekao je trener Novog Beograda Vladimir Vujasinović na konferenciji za medije.

Vujasinović je posebno istakao da njegov tim dolazi na teren koji je veoma težak za sve gostujuće ekipe, verovatno jedan od najtežih u Evropi.

"Očekuje nas veoma zahtevna utakmica, ali se nadam da ćemo odigrati na visokom nivou, da ćaemo unaprediti našu igru u odnosu na prošli meč protiv Olimpijakosa i da ćemo se kući vratiti sa tri nova boda, što bi nam dosta značilo za nastavak sezone".

Vujasinović je naglasio da su prethodne dve nedelje, otkad je ekipa konačno kompletna, iskorišćene da se popravi psihofizička sprema.

"Mislim da smo uspeli u tome i da smo kao kolektiv napredovali. Očekuje nas težak period sa dosta jakih utakmica i vrlo malo odmora. Nadam se da je ekipa spremna da izdrži sve izazove koji nas očekuju u narednih 12 dana, jer ćemo u tom vremenskom intervalu odigrati čak osam utakmica", istakao je Vujasinović.

Prvotimac Novog Beograda Viktor Rašović izuzetno ceni ekipu Jadrana iz Splita.

"Predstoji nam vrlo težak meč, jer u Splitu igramo protiv vrhunske ekipe, koja u svojim redovima ima nekoliko vrhunskih igrača, osvajača medelja sa najvećih takmičenja. Očekujem egal utakmicu, odlučivaće nijanse".

Rašović je propustio start sezone zbog virusa korona, ali je ponovo u punom takmičarskom pogonu.

"Odsustvovao sam dvadesetak dana, ali ono što je najvažnije je da sam ponovo u ekipi i da se odlično osećam u svakom smislu. Veoma sam srećan što sam deo ovakvog tima kao što je Novi Beograd, koji je sastavljen od velikih šampiona. Čast je biti u takvom društvu i ja ću sa moje strane dati maksimum da pomognem timu da zabeleži najbolje moguće rezultate", zaključio je Rašović.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар