Vučić ugostio vicešampionke Evrope: Nikada niko nije bio kao odbojkaška reprezentacija

Srpske odbojkašice su u finalu Evropskog prvenstva u Briselu posle velike borbe poražene od Turske sa 3:2.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije, osim srebrnih odbojkašica i rukovodstva Saveza, bili su i ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar za sport Marko Kešelj, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i drugi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je odbojkašicama, koje su se vratile u Beograd, uspeh na Evropskom prvenstvu i naglasio da je čitava zemlja ponosna na njih.

Predsednik je najavio i povećanje nagradnog fonda za najuspešnije srpske sportiste na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Beskrajno hvala što smo ponosni kada dignete zastavu Srbije, što se borite uz prelepi osmeh za našu zemlju, što bodrite našu zemlju i ne seirite zbog nečijeg poraza“, rekao je Vučić na prijemu povodom dočeka odbojkašica koje su na evropskom prvenstvu osvojile srebro.

Predsednik je naglasio da svaka od njih mora da zna da je cela zemlja bila uz njih.

„Svi su bili uz vas, od Sjenice do Novog Pazara, Kikinde, Subotice i Sombora, od Vranja i Pirota preko Loznice do Šida i Bačke Palanke, svi su bili uz vas i svuda gde živi naš narod u Crnoj Gori, Republici Srpskoj… na prostorima bivše Jugoslavije“, rekao je predsednik.

„Imali ste čudesnu podršku ovde i ne biste verovali koliko su ljudi bili ponosni i sinoć, bez obzira na to što je Turska pobedila sa 15:13 u petom setu“, rekao je predsednik.

Vučić je naglasio da Srbija nikada nije imala bolju generaciju u sportu.

„Vi ste donele našoj zemlji najviše radosti i uspeha, nikada niko nije bio kao odbojkaška reprezentacija“, rekao je Vučić i najavio da će nagrada za zlato u Parizu biti najverovatnije 200.000 evra.

Naglasio je da naše odbojkašice krase odlike velikih šampiona, da su rođeni pobednici, ne trpe poraz i čekaju i spremaju se za sledeću pobedu.

„Ne može da bude poraz kad osvojite srebrnu medalju, a osvojite dva puta svetsko zlato, nekoliko puta evropsko, i jednom srebro, to je na ponos i diku celom našem narodu… Zato, molim Vas devojke malo više osmeha“, rekao je Vučić i naglasio da zna da su odbojkašice već pripremile odgovor protivnicima za Pariz.

Maja Ognjenović je poklonila predsedniku belgijske čokoladice na kojima je pisalo „Brisel“.

Odbojkašice i ceo tim dobili su od Pošte 500.000 dinara.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike