Vreme je za Beogradski maraton

Tradicionalni Beogradski maraton ove godine će biti održan u nešto izmenjenom formatu, a akcenat je na bezbednosti učesnika i građana Beograda. 

"Odrekli smo se dečijeg maratona, javnog treninga atletike. Neće biti ni trke zadovoljstva kao ni masovnog zajedničkog starta, već će maratonci i polumaratonci trke započinjati u ‘talasima’. Takođe, smanjili smo brojnost učesnika. Sa oko 10 hiljada onih koji su želeli da učestvuju, od čega je njih tri i po hiljade trebalo da bude iz čak 70 zemalja sveta, sveli smo se na oko pet hiljada domaćih učesnika, četiri hiljade polumaratonaca i hiljadu maratonaca", rekao je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Jedno od glavnih obeležja Beogradskog maratona prethodnih godina bili su i promoteri, svetski atletski rekorderi poput Karla Luisa, Sergeja Bubke, Majka Pauela, ali zbog mera predostrožnisti, promotera ove godine neće biti. 

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je naglasio da održavanje Beogradskog maratona na neki način predstavlja postepeno vraćanje normalnom životu, a da 34. izdanje maratona pokazatelj da Beograd ima tradiciju organizacije tako važnih manifestacija. 

Zatvaranje ulica planirano je već od ponoći i to u delu starta i cilja trke, dok će sukcesivno od šest časova ujutro početi izmene režima saobraćaja i gradskog prevoza i te izmene će trajati do 15 časova.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар