Veslački sabez Srbije: Uveliko radimo na rešavanju problema sa Fisom

Fisa je odluku donela još 14. decembra protekle godine, a ona je stupila na snagu 1. januara. Svetska veslačka federacija saopštila je da srpski veslači neće moći da se takmiče na međunarodnim takmičenjima uključujući i Olimpijske igre.

Veslački savez Srbije se oglasio i otklonio sumnje da Srbija neće učestvovati na Igrama u Parizu.

„Veslački savez Srbije povodom vesti na sajtu Svetske veslačke federacije obaveštava javnost da uveliko radi na rešavanju problema i da je veliki deo obaveza prema Svetskoj veslačkoj federaciji već izmiren, a da je ostatak plaćanja ugovoren sa Svetskom veslačkom federacijom i da nema bojazni da će naši sportisti da ostanu bez nastupa na međunarodnim takmičenjima“, piše na početku saopštenja.

Dodaju da je Ministarstvo sporta Republike Srbije odobrilo isplatu i da će sve biti rešeno u najkraćem mogućem roku.

„U toku je završavanje finansijske procedure i isplata obaveza za Svetsko prvenstvo u veslanju koje je održano u našem glavnom gradu, koja je kasnila iz administrativnih razloga, a što je automatski dovelo do privremene suspenzije našeg saveza. Ministarstvo sporta Republike Srbije odobrilo je isplatu, ubrzano radi na rešavanju problema i obaveze će da budu ispunjene u najkraćem mogućem roku“, ističe se u tekstu Veslačkog saveza Srbije.

Iz Saveza podsećaju da je Svetsko prvenstvo u veslanju organizovano na visokom nivou.

„Dakle, trenutno je u pitanju samo dinamika izvršavanja obaveza, koja mora da prođe kroz strogu zakonsku, ali i proceduru koju zahteva Svetska veslačka federacija. Konstatujemo da su to samo finansijski aspekti, na kojima smo maksimalno angažovani, a da je samo Svetsko prvenstvo u veslanju u Beogradu organizovano na najvišem mogućem nivou, uz rekordan broj prijavljenih ekipa“, zaključuje se na kraju saopštenja.

(RTS)


Ostavite komentar