Velika rvačka revija u Beogradu – dva turnira i preko 300 rvača na Crvenom krstu

Najuspešniji klub u juniorskoj konkurenciji bio je Soko iz Sombora, dok je kod kadeta prvo mesto pripalo Partizanu. Kod dama, u obe uzrastne kategorije trijumfovala je Crvena zvezda.

"Ovi turniri su ujedno bili i takmičenja za Kup Srbije u ovim uzrastnim kategorijama. Takođe, to su bila i pripremna takmičenja za državna prvenstva koja su izborna za predstojeće šampionate sveta i Evrope za te uzraste", kaže Mladen Kecman, sportski direktor Rvačkog kluba Radnički, koji se još jednom pokazao kao izvanredan organizator.

Kaže da su veoma zadovoljni što su oba turnira imala masovnost.

"Želja nam je da iz kvantiteta kroz dobar i stručan rad dobijamo kvalitet. Osim domaćih rvača, ove godine imali smo takmičare iz Rumunije, Grčke, Bugarske, Slovenije, Moldavije i Bosne i Hercegovine, što je dragoceno, jer su mladi rvači iz naših klubova imali priliku da stiču preko potrebno međunarodno iskustvo", rekao je Kecman.

Po rečima Kecmana, Srbija open i Trofej Beograda bile su prve manifestacije koje je Rvački klub Radnički organizovao u sklopu obeležvanja velikog jubileja – 100 godina postojanja.

"Planirano je da u junu objavimo i promovišemo monografiju pod nazivom Prvih 100 godina Rvačkog kluba Radnički, a svečana akademija biće organizovana na jesen", rekao je Kecman.

Posebno je zahvalio Gradu Beogradu na velikoj pomoći u organizaciji dva turnira.

"Veoma smo ponosni na činjenicu da smo od strane svih gostiju i takmičara dobili pohvale za organizaciju. To je za nas velika satisfakcija i dodatni podstrek da i u budućnosti budemo tako uspešni domaćini velikih turnira", zaključio je Kecman.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike