Velika nagrada Holandije u kalendaru F1 do 2025. godine

Nova sezona u šampionatu F1 startuje petog marta 2023. godine trkom za Veliku nagradu Bahreina.

"Novim sporazumom predviđeno je dodavanje sezona 2024. i 2025. prvobitnom trogodišnjem ugovoru. Trka na stazi Zandvort brzo je postala jedna od najomiljenijih u kalendaru zahvaljujući sjajnoj atmosferi koju su napravili holandski navijači tokom trka 2021. i 2022. godine – na kojima je pobedio domaći heroj i aktuelni svetski šampion Maks Ferstapen. Sve ulaznice za narednu trku, koja je na programu 27. avgusta 2023, već su rasprodate, a domaća publika će tada imati priliku da navija za još jednog Holanđanina – Nika de Vrisa koji će voziti za Alfa Tauri", saopšteno je iz F1.

Dobru organizaciju trke i još bolju atmosferu na tribinama posebno je istakao predsednik i izvršni direktor F1 Stefano Domenikali.

" Velika nagrada Holandije je za kratko vreme u kalenadar postala omiljena za navijače, a svim ljubiteljima ovog sporta donela je neverovatnu energiju. Na poslednje dve trke karte su bile rasprodate, a mi smo oduševljeni što možemo da produžimo saradnju sa organizatorima trke u Holandiji", rekao je Stefano Domenikali.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike