Vasić i Beđik deveti na svetu

Miloš Vasić i Nenad Beđik Svetsko prvenstvo za seniore u Plovdivu završili su na devetom mestu u konkurenciji 25 posada.

Srpski dvojac je s vremenom 6:32.70 zauzeo treće mesto u B finalu ove discipline u kojem su pobedili Česi Helešik i Podražil (6:29.14), a drugo mesto osvojili Britanci Kuk i Rositer (6:30.25). Četvrto, peto i šesto mesto u borbi za plasman od sedmog do 12. mesta pripala su Južnoafrikancima Grinu i Britejnu (6:32.35), Belorusima Furmanu i Valadzku (6:32.38), odnosno Mađarima Juhasu i Simonu (6:40.38).

Naši reprezentativci su posle prvih 500 m bili su peti, a naredne dve četvrtine trke su iskoristili za prodor, prvo na četvrto, a potom i na treće mesto. U uzbudljivom finišu uspeli su da sačuvaju treće mesto i da tako šampionat u Bugarskoj završe kao ukupno deveti.

U nedelju, 16. septembra, tačku na nastup u Plovdivu staviće i Marko Marjanović. Naš skifista će se od 9.38 časova boriti u B finalu, za plasman od sedmog do 12. mesta ove discipline, sa čamcima Mađarske, Danske, Belorusije, Poljske i Švajcarske.

Skifista za lake veslače Miloš Stanojević završio je šampionat na 15. mestu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike