Turnir šampiona u Užicu: Jedinstvo čeka Zvezdu, Tent i Ub

Sportski direktor OK Jedinstvo Vesna Čitaković Đurišić kaže da je ideja za ovaj turnir začeta pre dva meseca i da će Užičani imati priliku da gledaju dobru odbojku.

"Nadam se da će hala u Užicu ponovo biti hram odbojke i volela bih da Užičani dovedu decu, školarce kako bi videli kako je to nekada izgledalo", rekla je Čitaković Đurišić i podsetila da je Jedinstvo, pored Crvene zvezde, ženski klub sa najviše trofeja, a bio je i vicešampion Evrope.

Trener Jedinstva Tomislav Kukanjac ističe da će predstojeći turnir odbojkašicama poslužiti kao dobar sparing.

"Na turniru ćemo videti gde se mi nalazimo po kvalitetu u odnosu na superligaške ekipe. Iako su oni favorizovani u duelu sa nama, to ne znači da se nećemo boriti, poen po poen, set po set. Pružićemo što bolji otpor, pa možda i pobedimo", kaže Kukanjac.

On dodaje da ekipi mnogo znači povratak odbojkašica Marije Tomašević i Aneđele Nenadić.

"One su nam veliko pojačanje jer je ovaj igrački kadar prethodne godine imao tešku sezonu. Imamo talentovanu ekipu i mislim da smo na nivou Prve lige", objašnjava trener Jedinstva.

Kapiten Jedinstva Bojana Faćol tvrdi da su odbojkašice ovog kluba dobro trenirale i da je atmosfera u ekipi odlična, što je, kako kaže, najbitnije.

"Ovaj turnir je, pre svega, dobra prilika za nas jer je to dobar sparing. Daćemo maksimalan otpor i videti gde smo u odnosu na te bolje, superligaške ekipe. Željno iščekujemo Turnir šampiona", istakla je Faćol.

Turnir počinje u četvrtak u 17 časova, a ulaz je besplatan.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар